ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

 

Αλεξάνδρα Παππά Κατσιάφα

 

Κλινική ψυχολόγος MSc

Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (CBT)

Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές

Ας συστηθούμε λοιπόν!

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Παππά- Κατσιάφα, έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Καρδίτσα και τα τελευταία χρόνια ζω στην Αθήνα.

 

Από όσο μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου, ανέκαθεν παρατηρούσα και ανέλυα τη συμπεριφορά των ανθρώπων -ήταν και είναι μία διαδικασία που με συναρπάζει. Ταυτόχρονα, στο σχολείο και στον κοινωνικό μου περίγυρο, υπήρχε η επιλογή των ανθρώπων να έρθουν να μιλήσουν και να ανοιχτούν σε μένα, ακόμα και αν δεν με ήξεραν. Έτσι, από νωρίς είχα καταλάβει ότι θα σπουδάσω την επιστήμη της Ψυχολογίας. 

 

Σε όλο αυτό το ενδιαφέρον και την ανάγκη να εξερευνήσω τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του, συνέβαλε η προσωπική μου εμπειρία και μάχη με τις διατροφικές διαταραχές. Ξεκίνησε από διάφορα πειράγματα στο σχολείο για παραπανίσια κιλά και, τελικά, πήρε τη «μορφή» της ανορεξίας και μετά από λίγα χρόνια το «πρόσωπο» της υπερφαγίας. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι, με πολλές τρικυμίες, όπου παλεύεις να σταθείς όρθιος μαζί με όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις και τους ρόλους της καθημερινότητας.

 

Οι γνώσεις μου στην ψυχολογία και η απόφαση να κατανοήσω τα αίτια που με έκαναν να ξεσπάσω πάνω στο σώμα και στο φαγητό με βοηθήσανε να αγαπήσω τον εαυτό μου και να σταθώ δίπλα του και όχι απέναντι από την αντανάκλαση ενός καθρέφτη.

 

Έτσι, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο η θέλησή μου να είμαι «εδώ» θεραπευτικά, για τους ανθρώπους που θα επιλέξουν να δουλέψουμε μαζί!  

Σπουδές, σεμινάρια, εργασιακή εμπειρία: 

Έχω φοιτήσει στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το 2015 απέκτησα άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του Ψυχολόγου (ΑΡ. Α: 2-05-2015). Μετά την ολοκλήρωση των βασικών σπουδών μου, παρακολούθησα εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων και στη Σχολική Διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Στη συνέχεια, ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου στην Κλινική Ψυχολογία του Hellenic American University, με ειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT).

 

Έχω συμμετάσχει και παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια, ενώ έχω ολοκληρώσει το πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθώ επιπλέον εκπαίδευση του Ινστιτούτου Έρευνας & Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ).  

 

Όσον αφορά στην εργασιακή μου εμπειρία, αυτή περιλαμβάνει το οικοτροφείο Ορφέας του προγράμματος Ψυχαργώς, στη Λάρισα, όπου διαμένουν άτομα με χρόνιες ψυχικές ασθένειες.

Στη συνέχεια, εργάστηκα ως Ψυχολόγος στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων.

 

Το 2016, για βιοποριστικούς λόγους και ταυτόχρονα με το μεταπτυχιακό μου, εργάστηκα στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών και πωλήσεων, όπου ενίσχυσα τις γνώσεις μου για τον άνθρωπο και τις καθημερινές απαιτήσεις-δυσκολίες της ζωής.

 

Στα πλαίσια της πρακτικής μου, παρείχα ψυχολογική υποστήριξη και βραχύχρονη ψυχοθεραπεία στο Δήμο Ηλιούπολης. 

 

Σήμερα, εργάζομαι ιδιωτικά ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, αλλά και ως συνεργάτης του Roots Wellness Center, βασιζόμενη στο Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό μοντέλο και, ταυτοχρόνως, με τεχνικές από άλλες μεθόδους.

 

Το επαγγελματικό μου ενδιαφέρον και οι τομείς εξειδίκευσής μου είναι: το άγχος και η διαχείρισή του, οι διατροφικές διαταραχές, οι επαγγελματικές δυσκολίες, η κατάθλιψη, οι συναισθηματικές δυσκολίες, η ταυτότητα φύλου και, φυσικά, το ταξίδι στην αναζήτηση της προσωπικής ταυτότητας. 

 

Επικοινωνήστε με την Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια Αλεξάνδρα Παππά-Κατσιάφα,
στα νότια προάστια.

Συνεδρίες στην Καλλιθέα, αλλά και online

Επικοινωνία